Σπιτικά Φερέρο ροσέ



















 

Υλικά για 45-50 περίπου σοκολατάκια

400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. χοντροτριμμένα φουντούκια
200 γραμμάρια γκοφρέτες με επικάλυψη σοκολάτας
45-50 φουντούκια ολόκληρα (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ή ένα σακουλάκι τρούφα ή φιλοτριμμένο φουντούκι/καρύδι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ δυο-δυο τις γκοφρέτες για να γίνουν κομμάτια όχι πολύ μικρά. Κάνουμε το ίδιο με τα φουντούκια.
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα τριμμένα φουντούκια, τις γκοφρέτες και την πραλίνα φουντουκιού.
Βάζουμε το μίγμα για μισή-μία ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μισή σοκολάτα και βουτάμε σε αυτή τα μισά μπαλάκια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα άλλα μισά με την άλλη μισή σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε για να μην παγώσει στο μεταξύ η λιωμένη σοκολάτα. Σε περίπτωση που παγώσει ξαναλιώνουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε. Αν έχει πολύ ζέστη καλύτερα να βάλετε τα μπαλάκια στο ψυγείο για να παγώσουν καλά προτού τα καλύψετε με τη σοκολάτα.
Αν θέλετε αντί για σοκολάτα τα τυλίγετε με τρούφα ή φουντούκι/καρύδι



Προαιρετικά: καθώς τα πλάθετε σε μπαλάκια βάζετε μέσα ένα φουντούκι.

Σχόλια