Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό


















Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γραμμ χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ.πελτέ ντομάτας
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 μάτσο σέλινο κομμένο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτετε το κρέας.Αφήνετε να σωταριστεί καλά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό και ρίχνετε τα σέλινα να ζεματιστούν για 12 λεπτά. Μόλις ζεματιστούν καλά, τα βγάζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χοιρινό.Προσθέτετε και τις ροδέλες των πράσων.
Αφήνετε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά και σερβίρετε.

Σχόλια