Μουστοκούλουρα τραγανά

















Υλικά

  • 500 ml μούστο
  • 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
  • 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Προαιρετικά: σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σουσάμι.
  3. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

Mερίδες: 80
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Σχόλια