Πράσα σουφλέ






















Υλικά για 4 - 6 μερίδες

  • 1 κιλό πράσα
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το να πάρει βράση για 3-4 λεπτά. Ρίξτε στην σάλτσα την γραβιέρα και το κατίκι και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πράσα, πασπαλίστε τα με το εστραγκόν, ρίξτε το ζαμπόν και περιχύστε τα με την σάλτσα. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σχόλια