Μιλφέιγ (Mille-feuille)



















Υλικά

  • 3 συσκευασίες σφολιατίνια 
Για την κρέμα :
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βιτάμ
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
Για την σαντιγί:
  • 1 συσκευασία σαντιγί σκόνη
  • 300 μλ γάλα

Εκτέλεση

Για την σαντιγί :
Χτυπάτε την σκόνη και το γάλα με το μίξερ για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.

Για την κρέμα :
Σε μία κούπα κρύο γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.Σκεπάζετε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε με το μίξερ το βιτάμ, την ζάχαρη, τα αυγά και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει.
Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψουν.

Στήσιμο :
Στρώνετε μια στρώση από σφολιατίνια στο τάπερ.
Απλώνετε την κρέμα.
Τοποθετείτε άλλη μια στρώση από σφολιατίνια.
Στρώνετε την σαντιγί.
Τρίβετε τα σφολιατίνια που έμειναν και πασπαλίζετε με αυτά το μιλφέιγ.

Σχόλια