Χοιρινό ψαρονέφρι με κόκκινη πιπεριά

Πιο απλό δεν γίνεται κι όμως γευστικά θα ευχαριστήσει όποιον το δοκιμάσει! Είναι επιπλέον συνταγή με λίγες θερμίδες και χαμηλή σε υδατάνθρακες.



ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • 450 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φιλετάκια (~2 εκ. πάχος)
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1-2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ.γ cornflour διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα γουδί λιώνουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αλάτι, 1 κ.γ ελαιόλαδο, τους κόκκους του πιπεριού και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χτυπάμε τα φιλετάκια μας να ανοίξουν μέχρι να έχουν περίπου 0,5 εκατοστό πάχος.
  3. Ρίχνουμε τα φιλέτα στο μείγμα με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-4 ώρες στο ψυγείο.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το τηγάνι το χοιρινό με την μαρινάτα του. Αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  6. Φεύγουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη σκεπασμένο.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 2-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
  8. Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό περίπου, ρίχνουμε τον βραστό ζωμό κοτόπουλου, το cornflour, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι το χοιρινό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιγοψηθεί.
  10. Στίβουμε το χυμό από ένα λεμόνι και κόβουμε το άλλο σε φέτες.
  11. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με φέτες λεμονιού.



~ 230 θερμίδες , 6 υδατάνθρακες

Σχόλια