Χοιρινό ψαρονέφρι με κόκκινη πιπεριά
Πιο απλό δεν γίνεται κι όμως γευστικά θα ευχαριστήσει όποιον το δοκιμάσει! Είναι επιπλέον συνταγή με λίγες θερμίδες και χαμηλή σε υδατάνθρακες.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 450 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φιλετάκια (~2 εκ. πάχος)
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1-2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ.γ cornflour διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα γουδί λιώνουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αλάτι, 1 κ.γ ελαιόλαδο, τους κόκκους του πιπεριού και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε τα φιλετάκια μας να ανοίξουν μέχρι να έχουν περίπου 0,5 εκατοστό πάχος.
- Ρίχνουμε τα φιλέτα στο μείγμα με το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-4 ώρες στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το τηγάνι το χοιρινό με την μαρινάτα του. Αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα, για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Φεύγουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη σκεπασμένο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 2-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό περίπου, ρίχνουμε τον βραστό ζωμό κοτόπουλου, το cornflour, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι το χοιρινό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να σιγοψηθεί.
- Στίβουμε το χυμό από ένα λεμόνι και κόβουμε το άλλο σε φέτες.
- Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με φέτες λεμονιού.
~ 230 θερμίδες , 6 υδατάνθρακες
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου