30/03/2015


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη
1 1/2 κγ μαγειρική σόδα
1 κγ αλάτι
250 ml γάλα σόγιας
60 γρ ηλιέλαιο
3 κσ λευκό ξύδι
2 κγ απόσταγμα βανίλιας
1 κγ ξύσμα πόρτο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και αδειάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment