22/03/2016




















Υλικά

5 μανιτάρια πορτομπέλο
3 λευκά ή brown μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
4 μεσαία λευκά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές φλωρίνης ψητές κομμένες σε κυβάκια
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2+1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα χαρτί. Κόβουμε τα πόδια των πορτομπέλο και τα κάνουμε κυβάκια. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα καφέ ελάσματα ξύνοντας ώστε να μην πάρει άσχημο χρώμα το φαγητό μας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να καφετίσουν. Τότε ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το ξύδι και αφού εξατμιστεί τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλο τηγάνι με λίγο βουτυράκι σωτάρουμε λίγο τα πόδια των πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια. Τα προσθέτουμε στα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές, τα τυριά (κρατάμε 2 κ.σ. από τη γραβιέρα) και 2 κουταλιές φρυγανιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε το μίγμα. Με αυτό γεμίζουμε τα πορτομπέλο και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.



Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment