17/03/2016
















Υλικά

250 γρ. φιογκάκια
2 μανιτάρια λευκά μεγάλα κομμένα σε φετούλες
1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 πιπεριά κομμένη σε καρέ
2 χούφτες μπρόκολο σε φουντίτσες
1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα 4
1/2 ποτηράκι κρασί
1 μικρό εβαπορέ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα και πεκορίνο τριμμένα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό.
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά το μπρόκολο ώστε να αρχίσει να μαλακώνει, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσουν να μαλακώσουν ρίχνουμε το μπρόκολο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρούμε το σκόρδο ρίχνουμε την κρέμα και το εβαπορέ και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, την μουστάρδα και καρυκεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα φιογκάκια μαζί με λίγο από το νερό τους ώστε το φαγητό μας να είναι λίγο ζουμερό.



Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment