23/10/2014

















Υλικά

3 κ.σ. βούτυρο
4 φλ. λεπτοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
2 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. αλεύρι
4 φλ. ζωμός βοδινού ή νερό με 2 κύβους
4 φέτες μπαγκέτα
αλάτι, πιπέρι 
τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα)


Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάλε το βούτυρο να λιώσει, πρόσθεσε τα κρεμμύδια το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά και καραμελωμένα, περίπου 25 λεπτά.
Σβήσε με το κρασί και άσε να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, περίπου 5 λεπτά. Πέταξε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
Πρόσθεσε το αλεύρι και άφησε τα να μαγειρευτούν για 10'. Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 10'.

Βάλε τη σούπα σε 2 πυρίμαχα μπολ, βάλε από πάνω 2 φέτες μπαγκέτα και αρκετό τριμμένο τυρί και βάλε τα μπολ στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment