30/10/2014


















Υλικά

Για το κέικ:
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml γάλα
130ml σπορέλαιο
200γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού

Για την κρέμα:
500ml γάλα
120γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού


Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε απο την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 26-28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα.
Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε κουταλιά κουταλιά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment