Γίγαντες με αρωματικά χορταρικά
















Υλικά για 4 άτομα 

Γίγαντες 500 γρ
Φρέσκο καθαρισμένο σπανάκι 500 γρ
Φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τεμάχια
Ξερό κρεμμύδι 1 τεμάχιο
Δάφνη 1 φύλλο
Μαϊντανός 15 γρ
Άνηθος 15 γρ
Μυρώνι 20 γρ
Σέλινο 15 γρ
Δυόσμο 10 φύλλα
Γλυκάνισο λίγους σπόρους
Ζωμό λαχανικών 1 λίτρο
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τους γίγαντες από βραδύς σε ένα γυάλινο μπολ να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα ρίχνουμε τα όσπρια σε καθαρό νερό προσθέτοντας το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το πλυμένο σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αρωματικά τα οποία έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Στη συνέχεια σουρώνουμε τους γίγαντες και τους τοποθετούμε μαζί με το σπανάκι σε σκεύος μαγειρέματος όπου και συμπληρώνουμε το ζωμό λαχανικών. Περνάμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο (200 C), για περίπου 40-50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των οσπρίων, το σκεύος και τον φούρνο που χρησιμοποιούμε).Τέλος, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στα καρυκεύματα.
Γαρνίρουμε με φέτα που την σπάμε με τα χέρια μας.

Σχόλια