Μάφινς ομελέτας


























Υλικά για 6 μάφιν

6-8 αυγά 
1/4 κούπα γάλα
3-4 φέτες μπέικον
1 κούπα κύβους ζαμπόν
1/2 κούπα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά
1/2 κούπα μανιτάρια
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος για μάφιν και στην κάθε θήκη τοποθετήστε χαρτιά cupcake.
Σπάστε όλα τα αυγά σ’ ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μαζί με το γάλα μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά. Αλατοπιπερώστε και βάλτε το μείγμα στην άκρη.
Γεμίστε τις θήκες μάφιν με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα ή διάφορα της επιλογής σας, αρχίζοντας με το μπέικον και τελειώνοντας με το τυρί.
Στη συνέχεια, συμπληρώστε με τα χτυπημένα αυγά. Φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο στην κορυφή της κάθε θήκης γιατί τα αυγά θα φουσκώσουν.
Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το κάθε μάφιν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε να τ’ αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας, βάλτε τα σ’ ένα αεροστεγές δοχείο (συνήθως κρατούν για περίπου μια εβδομάδα). Απλά τα ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων και έχετε ένα γρήγορο πρωινό.
Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε στα μαφινς π.χ. σπανάκι, ντομάτα, φέτα

Σχόλια