Κριθαρότο με κοτόπουλο και ανθότυρο
























Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα

250 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
2 καρότα, σε κυβάκια
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
50 ml λευκό ξηρό κρασί
8 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
200 γραμμ. ανθότυρο
ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντάς το ώστε να λαδωθεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πιει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμα (πάντα ζεστό). Επαναλαμβάνουμε την προσθήκη νερού μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο, το ανθότυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το να μην βάλουμε όλο το νερό από την αρχή για να βράσει το κριθαράκι, πετυχαίνουμε το χύλωμα που θέλουμε να έχει το φαγητό μας.

Σχόλια