31/10/2014




















Υλικά

ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
1 ποτήρι του νερού κονιάκ
250 γρ. ντομάτες λιαστές από τα όποια τα 150γρ. θα είναι πολτοποιημένα και τα υπόλοιπα 100 γρ. κομμένα στη μέση.
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
1 χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαράκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κρέας και έχει δέσει λίγο η σάλτσα από τα υγρά του φαγητού προσθέτουμε το χαλούμι, τις κομμένες λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Όταν σβήσουμε το φαγητό πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.


Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment