Κροκέτες σοκολάτας























Υλικά

Για τη γέμιση:
145 γρ. κουβερτούρα
115 γρ. βούτυρο
50 γρ. αυγά
50 γρ. κρόκους αυγών20 γρ. ζάχαρη

Για την κρούστα:
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
80 γρ. αλεύρι
70 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
100 γρ. κορν φλέικς, τριμμένα
ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και σιγά σιγά, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι
να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αρχίσει η σοκολάτα να γυαλίζει.
Παίρνουμε με το κουτάλι τη σοκολάτα και σχηματίζουμε στρογγυλά σχήματα πάνω σε λαδόχαρτο. Την τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί με τα κορν φλέικς.
Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη και την πλάθουμε σε μπαλάκια. Περνάμε τα μπαλάκια αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε και τις κροκέτες το λάδι να τις καλύπτει.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Σχόλια