24/10/2014

















Υλικά για 4 άτομα 

Κολοκύθα κόκκινη 1,5 κιλό – 2 κιλά
Κρεμμύδι φρέσκο 3 τεμάχια
Αμύγδαλο άσπρο 60 γρ
Φουντούκι 60 γρ
Καρύδι 60 γρ
Μαύρη σταφίδα (προαιρετικά) 40 γρ
Κουκουνάρι 40 γρ
Βούτυρο 100 γρ
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
Κόκκινο γλυκό πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού
Φύλλο μπακλαβά 6 φύλλα

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο όπου προσθέτουμε την καθαρισμένη κολοκύθα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) ψήνουμε το μείγμα. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο βούτυρο. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει προσθέτουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τη μουλιασμένη, σε κονιάκ, σταφίδα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί για πίτες και βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα μπακλαβά βουτυρώνοντας την κάθε επιφάνεια ξεχωριστά. Εναποθέτουμε τη γέμιση, γυρνάμε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν και καλύπτουμε με τα άλλα 3 φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment