Γιουβέτσι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα


















Υλικά για 4 άτομα 

Κοτόπουλο 1700 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μέτριου μεγέθους
Λιαστή ντομάτα σε κομματάκια 100 γρ

Φέτα 150 γρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Ζωμό κοτόπουλο 2 λίτρα
Κριθαράκι 300 γρ

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα (που μπορεί να μπει στον φούρνο) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει, ώστε να το θωρακίσουμε. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει. Στο τελευταίο 20λεπτο ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και το κριθαράκι. Τελειώνοντας προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας την με τα χέρια και βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 C) για 10 λεπτά.

Αν δεν έχετε κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο θα χρειαστεί να βάλετε το φαγητό σε πυρέξ ή ταψί πριν το βάλετε στον φούρνο.

Σχόλια