25/10/2014




















Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σούπας λάδι
600γρ υπολείμματα αρνιού
2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
4 κ.γλυκού τζίντζερ
4 κ.γλυκού τριμμένο σκόρδο
4 κ.γλυκού κόλιαντρο
1 κ.σούπας πάστα ντομάτας
2 κανέλες ολόκληρες
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
4 κ. σούπας σταφίδες
500γρ. ρύζι
4 κ.γλυκού ψημένα αμύγδαλα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε το ρύζι να βράσει όπως λέει η συσκευασία, βγαζόντας το 2 λεπτά πριν το ενδεικτικό χρόνο μαγειρέματος.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το αρνί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, κόλιανδρο και τηγανίζετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πολτό ντομάτας και την κανέλα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνετε το ζωμό ώστε να καλυφθεί το φαγητό. Σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι το αρνί να μαλακώσει, (περίπου 20-25 λεπτά).
Προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε να σιγοβράσουν για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύετε το ρύζι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε για 2 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment