Σνίτσελ με παρμεζάνα σε σάλτσα ντομάτας























Υλικά

Λίγο φρέσκο ​​βασιλικό
Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3 αντσούγιες
1 ​​κόκκινη πιπερίτσα
2 x 400 γρ κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 g φρέσκο ​​φρυγανιά
Λίγο φρέσκο ​​θυμάρι
Μια χούφτα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 λεμόνι
150 g αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
4 μοσχαρίσια σνίτσελ
125 γρ φρέσκια μοτσαρέλα


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 °C. Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα κλωναράκια του βασιλικού και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ελαιολάδο, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια βασιλικό, το σκόρδο και τις αντσούγιες και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε την πιπερίτσα στο τηγάνι. Αφήστε τα να ψήνονται για ένα λεπτό περίπου και μετά ρίξτε τις κονσέρβες ντομάτες. Φέρετε σε βρασμό, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα σνίτσελ σας. Ανακατεύετε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο με το θυμάρι, την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού σας. Βάλτε το αλεύρι σε ένα δεύτερο πιάτο και αλατοπιπερώστε. Σε ένα τρίτο πιάτο χτυπήστε τα αυγά. Βουτήξτε τα σνίτσελ, ένα κάθε φορά, μέσα στο αλεύρι να καλυφτούν. Τινάξτε τυχόν περίσσεια, και βουτήξτε μέσα στο αυγό. Αφήστε το επιπλέον αυγό να στάξει, και μετά βάλτε το σνίτσελ στη φρυγανιά. Ρίξτε μια χούφτα φρυγανιά από πάνω και πιέστε τα πάνω στο σνίτσελ ώστε να επικαλυφθεί πλήρως το σνίτσελ.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ελαιόλαδο. Αφήστε το να ζεσταθεί λίγο, στη συνέχεια, προσθέστε τα σνίτσελ. Αν το τηγάνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες, προσθέτοντας λίγο επιπλέον λάδι, αν χρειάζεται. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Βάλτε σε ένα ταψί τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε από πάνω τα σνίτσελ το ένα δίπλα στο άλλο. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και ρίξτε τα από πάνω με λίγα φύλλα βασιλικού. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Λίγα μυστικά ακόμα

Μη διστάσετε να βάλετε αντί για μοσχάρι σνίτσελ από χοιρινό μπούτι ή ακόμα και κοτόπουλο.
Αν θέλετε να δώσετε ίγη έξτρα γεύση μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές κάπαρη και ελιές στη σάλτσα ντομάτας.

Σχόλια