26/10/2014














Υλικά

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1250 γρ. γάλα φρέσκο
125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα των φύλλων
4 αβγά χτυπημένα
2 βανίλιες
500 γρ. φύλλο κρούστας λεπτό
400 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε μέτριους κύβους

Για το σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
χυμό από ½ λεμόνι 
2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να δέσει ελαφρώς. Βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνετε τα αβγά με χαμηλή ροή. Αφού προσθέσετε ανακατεύοντας τη μαργαρίνη και τα κάστανα, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Αλείφετε το ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετείτε μέσα σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με μαργαρίνη. Αδειάζετε την κρέμα κάστανου και τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία. Χαράζετε ελαφρώς τις μερίδες στο ταψί, ραντίζετε με νερό και ψήνετε για 40-45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ψηθεί η καστανόπιτα, την αφήνετε να κρυώσει καλά, και ετοιμάζετε το σιρόπι, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και βράζοντας για 10 λεπτά. Περιχύνετε την καστανόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment