Μαύρος χοίρος φρικασέ



















Υλικά για 4 άτομα

1200 γρ. μαύρο χοίρο
5 κρεμμύδια ξερά
1 ματσ. κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσ. άνηθο
½ κ. σέσκουλα
1 πράσο
1 μαρούλι
2 λεμόνια
2 αυγά
1 ζωμός λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση συνταγής

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας σε μερίδες. Ρίχνουμε πιπέρι, δάφνη, κόκκους μπαχάρι και το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το ξερό, το χλωρό κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα και τελευταίο ρίχνουμε τον άνηθο. Όταν το κρέας ροδίσει, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μετά από ένα λεπτό βγάζουμε το μπαχάρι και τη δάφνη και προσθέτουμε νερό και τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 70 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αφού γίνει το κρέας προσθέτουμε τα χορταρικά χοντροκομμένα, σέσκουλα, μαρούλια και επιπλέον άνηθο. Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας για 15-20 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε στο μίγμα σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό για να ανέβει η θερμοκρασία του. Όταν το αυγολέμονο έχει έρθει σε θερμοκρασία ίδια με του φαγητού το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε.

Σχόλια