28/10/2014















Υλικά για 6 άτομα

2 στήθη αρνιού (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τα ανοίξει για ρολό)
250 γραμμ. ανθότυρο
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
150 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
10 κλωναράκια μαϊντανό
1 αυγό
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Πλένετε το σπανάκι, το κόβετε σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε το ανθότυρο με το σπανάκι, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το αυγό, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανάβετε το φούρνο στους 210ο C και τοποθετείτε λαδόκολα σε ένα ταψί. Στραγγίζετε το κρέας, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνετε και βάζετε τη γέμιση στο κέντρο και κατά μήκος του. Το τυλίγετε ρολό και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής για να μη φύγει η γέμιση.
Τοποθετείτε το κρέας στο ταψί και το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ψηθεί για περίπου 30’, αφού κατεβάσετε τη θερμοκρασία στους 180ο C. Το βγάζετε από το φούρνο και το κόβετε προσεκτικά σε φέτες. Σερβίρετε συνοδεύοντάς το με πουρέ λαχανικών ή πατάτας.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment