Μιλφέιγ τριαντάφυλλο

















Υλικά

2 ½ πακέτα σφολιατίνια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 σφηνάκι ροδόνερο
1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο
5 αβγά
120γρ. κορν φλάουρ
125γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη διακόσμηση:
Λίγη ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, το ροδόνερο και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μόνο τότε την αφρατεύετε ανακατεύοντας μέσα της τη χτυπημένη σαντιγί.
Παίρνετε ένα ένα τα σφολιατίνια και κάνετε μια πρώτη στρώση στο ταψί σας με αυτά. Αν κάποιο σπάσει το κρατάτε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο ντεκόρ.
Αδειάζετε από πάνω τους τη μισή κρέμα, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από σφολιατίνια. Σκεπάζετε τα σφολιατίνια με την υπόλοιπη κρέμα και μετά σπάτε από πάνω 6-7 σφολιατίνια μαζί με τα ήδη σπασμένα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γλυκό να σκεπαστεί όλη η επιφάνειά του. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Τέλος πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

Σχόλια