Τυρολουκουμάδες






























Υλικά

200 γρ. τυρί, γραβιέρα με έμενταλ
190 γρ. φαρίνα
90 γρ. βούτυρο
450 ml γάλα
6 αβγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη. Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο σε κομμάτια και μόλις πάρει βράση το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χτυπώντας συνέχεια το μείγμα με το σύρμα των αβγών, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει μία μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βγάζουμε πάλι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καθένα να ενσωματώνεται στο μείγμα. Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζουμε για 30' στο ψυγείο. Σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τους λουκουμάδες λίγους- λίγους στο καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν καλά, γυρίζοντάς τους με τρυπητή κουτάλα. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Σχόλια