Μιλφέιγ σοκολάτας

















Yλικά

3 φύλλα σφολιάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
30 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. κακάο
25 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί, τρυπάμε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός της σοκολάτας . Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χοχλάσει και να σφίξει η κρέμα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε από το φούρνο τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια βαθιά τετράγωνη πιατέλα ή σε ένα τετράγωνο πυρέξ, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε το μιλφέιγ από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σχόλια