19/10/2014
























Η ροβίτσα συγκαταλέγεται στα όσπρια και είναι μικρά πράσινα ξερά φασολάκια που τα βρίσκετε σε μαγαζιά με χύμα όσπρια.

Υλικά

40 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, σε κυβάκια ή 5-6 ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή ½ κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 καρότο, σε μικρούς κύβους
αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

Eκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό ρίχνουμε τη ροβίτσα, την αφήνουμε να μουλιάσει για 2-3 ώρες και τη στραγγίζουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ροβίτσα, την ντομάτα, το καρότο και νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά. Πέντε λεπτά προτού γίνει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το φινόκιο και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη με κλειστό καπάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μάραθο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment