26/10/2014



















Υλικά

1/2 μήλο ή 1 μικρό νεκταρίνι κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. (γεμάτη) μέλι + 1 κ.γ. για το σερβίρισμα
2 1/2 κ.σ. (γεμάτες) βρώμη σε νιφάδες
3 κ.σ. κινόα μαγειρεμένη
8 κ.σ. φρέσκο γάλα (σόγιας αν προτιμάτε) + 1 κ.σ. για το σερβίρισμα
μια πρέζα κανέλλα για το σερβίρισμα
ξηροί καρποί ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε το μήλο ή το νεκταρίνι σε ένα μπολάκι με τη μια κουταλιά μέλι. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1.5 λεπτό, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε για άλλο μισό λεπτό (δύο λεπτά σύνολο στη δυνατή ρύθμιση του φούρνου). Θέλουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο μπολ μας τη βρώμη, την μαγειρεμένη κινόα και τη μισή κούπα γάλα. Ανακατεύουμε και επιστρέφουμε στα μικροκύματα για άλλο 1 λεπτό. Θα αρχίσει να πήζει καθώς η βρώμη απορροφά το γάλα. Αν το θέλουμε λίγο πιο πηχτό ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Για να σερβίρουμε προσθέτουμε στο ζεστό χυλό το έξτρα γάλα και το μέλι, μια πρέζα κανέλλα και αν θέλουμε κάποια ακόμη γαρνιτούρα.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment