Ζυμαρικά με ψητά λαχανικά και φέτα




























Υλικά

500 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ ζυμαρικά (αν θέλετε ολικής)
1 κομμάτι φέτα
10 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές λάδι. Τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 C. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τις υπόλοιπες 5 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και με μπόλικο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους και γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Σχόλια