28/10/2014




















Υλικά

400 γρ ρεβίθια βρασμένα
340 γρ καλαμπόκι
½ ένα μάτσο φρέσκο ​​κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα
αλάτι
Σπορέλαιο
1 μικρό γαλλικό μαρούλι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Κέτσαπ
4 ψωμάκια ολικής αλέσεως burger


Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίστε και βάλτε τα ρεβίθια και το καλαμπόκι στο μούλτι. Βάλτε τα μισά φύλλα κόλιανδρου στο μούλτι, μαζί με όλα τα κοτσάνια. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν αλλά όχι να λιώσουν.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίστε το μίγμα στα τέσσερα και πλάστε ισομεγέθη μπιφτέκια (περίπου 2 εκατοστά πάχος). Βάλτε τα σε ένα δίσκο και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξουν.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα μπιφτέκια και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, γυρίζοντας τα στα μισά.
Εν τω μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστε τέσσερα ωραία φύλλα μαρουλιού, στη συνέχεια κόψτε τις ντομάτες σε φέτες.
Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση. Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά κέτσαπ πάνω στη βάση κάθε ψωμιού και προσθέστε τα μπιφτέκια, μια-δυο φέτες ντομάτας, ένα φύλλο μαρούλι, λίγα φύλλα κόλιανδρου και από πάνω το δεύτερο ψωμάκι. Σερβίρετε με μια τραγανή, πράσινη σαλάτα, αν θέλετε.


Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment