Συκώτι στιφάδο



















Υλικά

¾ κιλού συκώτι μοσχαρίσιο
350 -500 γραμμάρια ξερά κρεμμύδια στιφάδου
½- ¾ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ντομάτα (καλύτερα σπιτική σάλτσα ή κονκασέ )
2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 φυλλαράκια δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε με το λάδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε το συκώτι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε την σάλτσα, τα μπαχαρικά και το ξύδι και μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε για να αποφύγουμε αφενός το πιάσιμο, αφετέρου το λιώσιμο των κρεμμυδιών που πρέπει να είναι πολύ μαλακά αλλά να φαίνονται στο πιάτο.Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το αλάτι, και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη το φαγητό μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και σερβίρουμε.

Σχόλια