11/10/2014


















Υλικά

2 κιλά πατάτες
4 βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε φέτες
2 ραπανάκια σε λεπτές φετούλες (προαιρετικά)

Για τη σως:
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές αγγουράκια τουρσί σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να κόβονται με το πιρούνι. Στραγγίζουμε τις πατάτες πολύ καλά σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν τις κόβουμε σε κυβάκια.


Εντωμεταξύ σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά (να είναι αρκετά σφιχτά) και τα αφήνουμε και εκείνα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και το σέλινο.
Στο μπωλ όπου θα βάλουμε την πατατοσαλάτα ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σως. Προσθέτουμε στη σως το μίγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάει παντού. Περιμένουμε να κρυώσει τελείως η σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή για ολόκληρο το βράδυ. Σερβίρεται δροσερή, όχι παγωμένη.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment