20/10/2014


















Υλικά

3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ.
μία μπανάνα, κομμένη σε 14 φέτες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση συνταγής

Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη. Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα. Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μια δόση γεύσης κακάο, αντικατάστησε το φιστικοβούτυρο με πραλίνα.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment