Πράσινη σαλάτα με camembert, προσούτο και ντρέσινγκ ροδιού























Υλικά για 4 άτομα

½ ματσάκι ρόκα
100 γρ. σπανάκι φρέσκο
4 φέτες προσούτο
4 μπαστούνια τυρί camembert
½ πράσινο μήλο
για το ντρέσινγκ:
1 ρόδι
2 κ. γλυκού βαλσάμικο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τη ρόκα και το σπανάκι από τις ίνες, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ:
Αφαιρούμε από το ρόδι τους μισούς σπόρους και τους χτυπάμε ελαφρά στο γουδοχέρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε το ντρέσινγκ και τους υπόλοιπους σπόρους από το ρόδι.
Σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.

Σχόλια