Τορτελίνια με σπανάκι και κρέμα














Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο φρέσκα ή ξερά τορτελίνια με τυρί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πακέτο κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι ή 500γρ. φρέσκο σπανάκι αχνισμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​τριμμένο τυρί παρμεζάνα


Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε τα και βάλτε τα ξανά στην κατσαρόλα για να τα κρατήσετε ζεστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρετε για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ανακατέψτε το σπανάκι, ντομάτα, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ανακατέψτε τα τορτελίνια. Μαγειρέψτε για ακόμα 4 λεπτά.

Σχόλια