Αρνάκι με πιλάφι




Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
3 καρότα σε κύβους
10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτεςχυμός λεμονιού
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ και λίγο χυμό ντομάτας
1 ξύλο κανέλας
5 γαρύφαλλα
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. ρύζι καρολίνα
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε καλά το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές σε λίγο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα και τα μανιτάρια, βάζουμε πάλι το αρνάκι μέσα και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε, συνεχίζουμε με την ντομάτα, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και νερό να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει.

Όταν βράσει και έχει μελώσει η σάλτσα βγάζουμε το αρνάκι σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα νερό ( 2-3 ποτήρια). Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να βράσει καλά και να πιει το νερό. Δεν το θέλουμε σούπα αλλά να έχει τη μορφή πιλαφιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε χυμό λεμονιού όσο θέλουμε. Σερβίρεται ζεστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το φτιάξετε και με υπολείματα αρνιού

Σχόλια