Μοσχαράκι με γραβιέρα

















ΥΛΙΚΑ (για 4 Μερίδες)

1 ½ κ.γ. αλάτι
800 γρ. μαλακό μοσχάρι, κομμένο σε μεγάλους κύβους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. λευκό κρασί (κατά προτίμηση μοσχάτο)
3 καρότα κομμένα σε κομμάτια
1 ξύλο κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
10 κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πιπεριές καυτερές
400 ml νερό
250 γρ. γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας σε καυτό ελαιόλαδο.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και γυρίζουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα, και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τα καρότα και στη συνέχεια την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε 400 ml νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να είναι τρυφερό το κρέας. Πέντε περίπου λεπτά πριν κατεβάσουμε το κρέας από την φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, κομμένο σε μεγάλους κύβους.

Σχόλια