25/10/2014
























Χρειάζονται 8 απλά βήματα για να διατηρήσετε τα βότανά σας φρέσκα όλο το χρόνο. Εκτός από τα βότανα θα χρειαστείτε ελαιόλαδο ή βούτυρο και πλαστικές παγοκύστες (όχι τις παγοσακούλες μιας χρήσης)
1. Επιλέξτε τα φρέσκα βότανα από την αγορά ή τον κήπο σας.
2. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να τα αφήσετε με μεγαλύτερα κλαδάκια και φύλλα.
3. Γεμίζετε τις θήκες της παγοκύστης περίπου κατά τα 2/3 με βότανα.
4. Μπορείτε να αναμίξετε τα βότανα. Για παράδειγμα βάλτε μαζί φασκόμηλο, θυμάρι και για το ψητό κοτόπουλο με πατάτες!
5. Ρίξτε ελαιόλαδο ή λιωμένο, ανάλατο βούτυρο πάνω από τα βότανα.
6. Καλύψτε με μεμβράνη και καταψύξτε τη διάρκεια της νύχτας.
7. Αφαιρέστε τους κατεψυγμένους κύβους και αποθηκεύστε σε σακουλάκια.
8. Μην ξεχάσετε να ονομάσετε κάθε σακούλα με το είδος του βοτάνου που έχει στο εσωτερικό του!

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment