27/10/2014











Υλικά (για 3-4 άτομα)


8-10 αγκινάρες
10 μανιτάρια λευκά, μικρά 
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
2 πατάτες
μισό φινόκιο κομμένο σε φέτες
δύο καρότα
χυμός λεμονιού
άνηθο
λάδι
1 κύβος βούτυρο, παγωμένο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο το λάδι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μέχρι να μαραθεί. Βάζετε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο να σοταριστούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, το καρότο σε ροδέλες, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα μανιτάρια ολόκληρα - αν είναι μικρά. Τα σοτάρετε κι αυτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.

Μετά, προσθέτετε ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μόλις μαλακώσουν τα υλικά, βάζετε τις αγκινάρες καθαρισμένες. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή πάντα φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και οι αγκινάρες. Προσθέτετε τον άνηθο και τον χυμό του λεμονιού. Τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα έναν μικρό κύβο βούτυρο παγωμένο, την ανακινείτε να λιώσει και σβήνετε τη φωτιά.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment