Πανεύκολη μανιταρόσουπα

















Υλικά

2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο (προαιρετικά προσθέστε πορτσίνι ή άλλα είδη άγριων μανιταριών για πιο πλούσια γεύση)
100 ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι λάδι τρούφας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον κύβο, μια πρέζα αλατοπίπερο, σκόρδο και θυμάρι. Ψιλοκόβουμε τα πόρτο μπέλο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε 1 λίτρο βραστό νερό και βράζουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Πολτοποιούμε τη σούπα με μίξερ χειρός και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λάδι τρούφας.

Σχόλια