Γκούλας (κρεατόσουπα)



















Υλικά

1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους ψαχνό
100 γρ ελαιόλαδο
300 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
20 γρ κόκκινη πάπρικα (σκόνη)
300 γρ πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
150 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
1500 γρ πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Κύμινο
Μαντζουράνα
Ψιλοκομμένος μαιντανός
1 κουταλιά γιαούρτι ή sour cream για κάθε πιάτο (προαιρετικά)
 

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε. Βάζουμε τη πάπρικα, λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μισό-μαλακώσει. Πρέπει να μείνει με το ζουμί του. Ρίχνουμε τις πατάτες, πιπεριά, ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μαντζουράνα, κύμινο, λίγο νερό για να τα καλύπτει και σκεπασμένη την κατσαρόλα Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Πριν το τέλος βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και μαϊντανό.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια κουταλιά γιαούρτι ή sour cream.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και από μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο κρέας, Τότε τα κρέατα τα μαγειρεύουμε χωριστά και προς το τέλος τα ενώνουμε.

Σχόλια