23/10/2014























Υλικά για 4 άτομα

500γρ γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη  σε φέτες
1 κ.γ. τζίντζερ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
1/2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κόκκους κόλιανδρο
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο 
1-2 αποξηραμένες κόκκινες πιπερίτσες
1 ντομάτα σε κύβους
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
μισό λάιμ
αλάτοπίπερο
ελάχιστο λάδι


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα αντικολλητικά τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και την πιπεριά. Τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε τις γαρίδες και το τζίντζερ, το κάρυ, τους κόκκους κόλιανδρου, και λίγο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν οι γαρίδες, και μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα όσο πηχτή θέλουμε. Στο τέλος στίβουμε μισό λάιμ και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή noodles.


Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment