29/10/2014



























Υλικά για 15 κομμάτια 

2 πακέτα μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι-μπερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
7 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα καρύδας
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
4 κουτ. σουπ. ρούμι ή κονιάκ
2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβετε σε μικρούς κύβους. Αλέθετε τα μπισκότα.
Αναμειγνύετε τα ξηρά συστατικά δηλαδή τη ζάχαρη, το κακάο και τις νιφάδες καρύδας, μαζί με τα σπασμένα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και το ρούμι και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καταψύξτε το μείγμα για περίπου 1 ώρα.
Πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τις περνάτε από το πιάτο που έχετε βάλει τις νιφάδες καρύδας, να επικαλυφθούν παντού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενισχύστε τη γεύση τους με λίγο ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment