Κουνουπίδι λαδολέμονο με σουμάκ και μουστάρδα
Υλικά
1 κουνουπίδι (περίπου 1.500 γρ.)100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, μέτρια, κομμένα στα 6
1 κ.γ. σουμάκ
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
200 ml ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου, ή νερό
αλάτι & πιπέρι
Για το λαδολέμονο:
χυμός από 2 λεμόνια
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα του και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το πλένουμε καλά 2-3 φορές και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), τοποθετούμε με τέτοιον τρόπο το καπάκι ώστε να είναι μισοσκεπασμένη η κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό και ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σε βαθιά πιάτα, περιχύνοντας με το λαδολέμονο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου