18/10/2014















Υλικά

1 κουνουπίδι (περίπου 1.500 γρ.)
100 ml  ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, μέτρια, κομμένα στα 6
1 κ.γ. σουμάκ
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
200 ml ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου, ή νερό
αλάτι & πιπέρι

Για το λαδολέμονο:
χυμός από 2 λεμόνια
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα του και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το πλένουμε καλά 2-3 φορές και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια), τοποθετούμε με τέτοιον τρόπο το καπάκι ώστε να είναι μισοσκεπασμένη η κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό και ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σε βαθιά πιάτα, περιχύνοντας με το λαδολέμονο.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment