19/10/2014
















Υλικά

6 φιλέτα κοτόπουλου συνολικό βάρος: περίπου 1 κιλό
αλάτι & πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
χυμός από 1 λεμόνι
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αβγά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στον αέρα). Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια το κάθε φιλέτο. Ρίχνουμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι, το μπούκοβο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τη ρίγανη, τον δυόσμο και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.


Λίγα μυστικά ακόμα
Για περισσότερη νοστιμιά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο λάδι και στα μπαχαρικά για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Η σάλτσα γιαουρτιού πήζει και σφίγγει μετά το ψήσιμο. Πρέπει να σκεπάζει εντελώς το κοτόπουλο, έως και ένα δάχτυλο. Το φαγητό μας τρώγεται και χλιαρό ή την επόμενη ημέρα.
Συνοδεύστε το κοτόπουλο με μια δροσερή σαλάτα εποχής.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment