Χαρουπόψωμο





















Ιδιαίτερη γεύση ακόμα και αν η εμφάνιση το αδικεί.

Υλικά για 3 ψωμιά

1 Kgr αλεύρι μαλακό
1 Kgr αλεύρι σκληρό
500 γρ. χαρουπάλευρο
50 γρ. μαγιά νωπή
50 γρ. αλάτι
70 γρ. λάδι ελιάς
Νερό

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι ελιάς και τα ζυμώνετε με όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζύμη σε τρεις ορθογώνιες φόρμες κέικ, την αφήνετε να φουσκώσει για λίγο και στη συνέχεια τοποθετείτε τις φόρμες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί βγάζετε το ψωμί από τις φόρμες και το αφήνετε στο φούρνο για ακόμη πέντε λεπτά.

Σχόλια