Κρουασάν μήλου

















Υλικά



Έτοιμη ζύμη για κρουασάν

για τη γέμιση
2 μήλα
20 γρ. βούτυρο
40 ml. μέλι
30 ml. χυμό λεμονιού
5 γρ. κανέλα
20 γρ. σταφίδες

Για το γλάσο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 ml. μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε στα τρίγωνα που είναι σχηματισμένα. Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό. Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.

Σχόλια