Ρεβύθια με άρωμα Ινδίας

















Υλικά για 6 άτομα

500 γραμμ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κίτρινο γλυκό κάρυ
1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λάιμ
μία πρέζα ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Μούλιασε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό όλο το βράδυ. Βράσ' τα σε νερό χωρίς αλάτι για μία ώρα και σούρωσέ τα. Σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα ρεβύθια, το κάρι, τη ζάχαρη και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Αλάτισε τα ρεβίθια και βράσ' τα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα. Λίγο πριν τα σερβίρεις πρόσθεσε το χυμό από τα λάιμ και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα σερβίρετε με μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο και γιαούρτι

Σχόλια