Χοιρινό μπούτι με κρούστα από βότανα και μπαχαρικά

















Υλικά για 8 άτομα

3 κιλά μπούτι χοιρινό ή κότσι
6 κρεμμύδια, αποφλοιωμένα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας άσπρο πιπέρι
6 φύλλα δάφνης θρυμματισμένα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μάτσο φασκόμηλο
1 μάτσο δεντρολίβανο 
30γρ αλεύρι
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στην υψηλότερη θερμοκρασία. Κόψτε στη μέση τα κρεμμύδια και απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το χοιρινό από πάνω.
Ανακατέψτε το κόλιανδρο, πιπέρι, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μαζί με τα φύλλα δάφνης και μια καλή δόση ελαιόλαδο για να σχηματίσουν μια αραιή πάστα. Τρίψτε την πάστα στο χοιρινό κρέας, φροντίζοντας να το πάει σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές.
Ψήστε το χοιρινό για 35-40 λεπτά, μέχρι να έχετε μια υπέροχη τραγανή κρούστα, στη συνέχεια, γυρίστε το φούρνο στους 170 ° C.
Μαγειρέψτε αργά το κρέας για 3,5 ώρες, μέχρι το κρέας να κόβεται χωρίς μαχαίρι. Ρίξτε πάνω στο χοιρινό το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο μαζί με ελαιόλαδο. Βάλτε το στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι τα βότανα να είναι τραγανά. Αφαιρέστε το κρέας από το φούρνο και τοποθετήστε σε μια ξύλινη σανίδα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί ενώ κάνετε τη σάλτσα σας.
Αφαιρέστε πρώτα τα κρεμμύδια από το ταψί και τοποθετήστε το ταψί στην εστία σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το στους χυμούς, ώστε να φτιάξετε μια κολλώδη πάστα. Σιγά-σιγά προσθέστε λίγο νερό μέχρι να έχετε μια υπέροχη πλούσια σάλτσα. Προσθέστε τα κρεμμύδια και λιώστε τα με ένα μπλέντερ χειρός. Προσθέστε το μαϊντανό και τη μουστάρδα.

Σχόλια