Καρέ αρνιού με κρούστα παρμεζάνας

















Υλικά για 8 άτομα

3 καρέ αρνιού

2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 φέτες ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο
40 γρ (1/2 φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο 1 αυγό
λάδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το λίπος από τις άκρες του κρέατος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240ο C.









Ανακατέψτε το μέλι και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από το αρνί. Αλατοπιπερώστε.
Βάλτε το ψωμί, την παρμεζάνα και το σκόρδο στο μούλτι μέχρι να αλεστούν. Προσθέστε το αυγό χτυπημένο και αλατοπιπερώστε.
Αλείφετε το κρέας με το μείγμα.
Τοποθετήστε το αρνί, με την κρούστα προς τα πάνω, σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείψτε με λάδι.
Βάζετε το φαγητό στο φούρνο για 25’ αν το θέλετε μέτρια ψημένο αλλιώς προσαρμόστε το χρόνο ανάλογα με την προτίμησή σας. Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10’ έξω από το φούρνο, αφού το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρετε το κρέας με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δεντρολίβανο στο μείγμα της παρμεζάνας.

Σχόλια